Sparkman Warf in Tampa Bay werd hier neergezet door Boxman Studios.

Channelside Bay Plaza was een winkelcentrum gelegen langs het Garrison Channel in het centrum van Tampa. Hoewel de accommodatie veel restaurants, winkels en een bioscoop had, hadden ze het moeilijk om de harten van de inwoners van Tampa en veel toeristen te veroveren. De ruimte werd opnieuw vormgeven als Sparkman Warf, een creatieve herontwikkeling gericht op het bieden van een bestemming voor werk, buitenrecreatie en dineren.

Oplossing

compleet gemodificeerde zee container centrum als horeca
Gemodificeerde zeecontainers als restaurant en bar


Om de eetzaal van de scheepscontainer van Sparkman Wharf te maken, zijn 18 containers gebruikt – 9 zeecontainer keukens, 1 container bar, 2 containers om de toegangsweg voor de toren te creëren en 6 containers die bovenop de restaurants werden gestapeld en grootschalige muurschilderingen weergeven die waren geschilderd door Pep Rally Studios, om visuele elementen op te nemen die de cultuur en levensstijl in Tampa aanspreken. Extra ontwerpelementen zijn onder meer zwanenhals verlichtingsarmaturen, aangepaste chevron wand, roestvrijstalen werkbladen en dubbele servicevensters.

wat voor soorten Horeca containers zijn er?
Coffee container

Voordelen van een 20 foot container zijn er volop. Denk maar eens aan duurzaamheid, door het gebruik van cortenstaal is er minimale roestvorming, een container is stevig, stoer en afsluitbaar. Nu zijn er verschillende mogelijkheden om een container als Horeca unit in te zetten. Als volledig ingerichte restaurant horeca container bijvoorbeeld. Daar heb je apparatuur zoals frituur, ovens, koelkasten maar ook afzuigkappen voor nodig. Vaak voldoet een standaard 20 ft container niet en moet er een maatwerk container geproduceerd worden met specifieke maten met meer werkruimte. Heb je alleen een warm service concept dan kun je met een 20 ft container prima uit de voeten. Waarschijnlijk vindt de voedsel productie ergens anders plaats en hoef je in de container alleen op te warmen. Je zult wel een koelkast nodig hebben.

Een bar container is erg handig op festivals, braderieën, bij sportkantines of een theetuin. In te richten met krachtstroom, gasveren voor de verkoopluiken en een deur. Je kunt hem laten spuiten in de gewenste kleur.

Je eigen gemodificeerde zeecontainer

Gemodificeerde container

#zeecontainer

 

De zeecontainer is in de jaren 40 van de vorige eeuw uitgevonden voor het vervoer over zee. Daarvoor werden kratten gebruikt. De sterke constructie en het handige standaard formaat leende zich erg goed om wereldwijd goederen te vervoeren.

 

Tegenwoordig zie je de zeecontainer ook terug in vele andere industrieën, bijvoorbeeld in de evenementen industrie, als bar of horeca container. Of meerdere containers die een restaurant vormen. Of als beurs stand, of… bedenk het maar!

 

Heb jij ook ideeën voor een eigen gemodificeerde zeecontainer? Neem dan eens contact op.

H&M pop-up

pop-up container in de zomer

Zeker als het mooi weer is zoals in deze periode is het goed om na te denken over activaties gedurende de zomermaanden. Met mooi weer wordt minder tv gekeken en juist omdat het mooi weer is kun je overwegen een road tour in te plannen. Je kunt je klanten dan je product laten ervaren.

 

maak het groot met media

Als je kiest voor de juiste activatie, bijvoorbeeld als je op een festival staat kun je met video coole dingen doen. Deze videocontent kun je op social media delen en op je site waardoor de olievlek binnen je doelgroep zich uitbreidt.

Sales promotion artikelen

Afgelopen woensdag was ik op Promz live, de vakbeurs voor promotionele artikelen, relatiegeschenken en actiemarketing. Ik moet eerlijk bekennen, ik heb een soort fetish voor deze producten. Waarom weet ik eigenlijk niet echt, maar ik vind het gewoon heerlijk te kijken wat er aan nieuwe producten te koop is, wat er aangeboden wordt en wat er hot is. En ik ben ook gefascineerd door reclamepennen waarvan ik er tientallen heb. Af en toe pluk ik een pen uit mijn voorraad om snel een telefoonnummer op te schrijven of een notitie te maken. En natuurlijk doet de pen het dan net niet. Niet zo vreemd want de inkt droogt op als je ze lang niet gebruikt, maar ik gooi ze niet snel weg. Ik ga alle pennen bij langs om te kijken of ze het doen of kras ik even om te zien of ik hem aan de praat krijg. Maar dit beeld klopt niet met promotionele artikelen anno 2018.

Promz live

Een gezellige volle hal in Ahoy waar je werkelijk alles ziet. Wat opvalt zijn veel kwaliteitsproducten, design & keuze. Je marketingtool kan natuurlijk niet anders dan duurzaam en MVO vriendelijk zijn. Functionele producten blijven interessant, variërend van sportproducten, zoals caps. En powerbanks. Maar dat is eigenlijk niet iets nieuws. Retro en je eigen naam op producten is momenteel hot, bijvoorbeeld een eigen BBQ schort of een mok. Loyalty acties zie je momenteel ook veel zoals biertegoed van Heineken of de Spaar Race Actie van Jumbo

Promotion Jumbo

Promotion JUMBO

Premium integratie in je media mix

Een premium dat Sourcey heeft ingezet, rood wit blauwe regenlaarsjes, is een mooi voorbeeld van hoe je de merkwaarden in een commercial en vervolgens als premium laat terugkomen. Sourcey staat voor vooruitstrevend, nuchter en vrijheid. En het mineraalwater komt uit Bunnik. Een schoolvoorbeeld hoe je een promotioneel artikel inzet.

Meer weten?

Lees meer over promotionele artikelen en marketingacties op http://www.promz.live.

Eventcontainer

Event container als content

Een event container is nog steeds relatief nieuw in het landschap van evenementen. Het stoere uiterlijk van zo’n shipping container is universeel en spreekt veel mensen aan. Wat is er nou leuker om iets wat bedoelt is om goederen mee te vervoeren een andere functie te geven. Wat kun je allemaal met een zeecontainer doen?

Maak een pop up store!

Je klanten opzoeken en daar zijn waar zij komen, een mooie gelegenheid je nieuwe collectie te tonen, reacties van klanten te ervaren in een stoere event container de helemaal is ingericht in de stijl van je merk.

Werkplek

Hoe cool is dit? Werken in een zeecontainer, in een centrum met ondernemers die allemaal de start up mentaliteit hebben en de wereld gaan veroveren,

container werkplek

container werkplek

Meer info vind je op:

Beursstand

Een echte eye cather als je een event container als beursstand gebruikt.

eventcontainer

Event container

Woon container

Een extra woonruimte in de tuin of op locatie:

woon container

woon container

Event container – uit China

De meeste zeecontainers komen uit China. Niet zo vreemd gezien het lage prijsniveau. De productie van event containers vindt dan ook veelal in China plaats. Materiaal en loonkosten in Nederland zijn gewoon te hoog. Sign & Expo heeft het afgelopen jaar een aantal leveranciers uit China geselecteerd. Deze leveranciers leveren wereldwijd hun containers. Dus wil je een event container kopen, neem dan eens contact op.

 

 

Pop-up store

Pop-up store – het begin

Waar komt het fenomeen pop-up store vandaan? Je zou de marskramer als eerste pop-up store kunnen beschouwen. In het jaar 1225 werden in Engeland de peddlers gesignaleerd, marskramers die allerlei (huishoudelijke) producten naar de bewoners van dorpen brachten. Zodra de marskramer in het dorp kwam stroomden de mensen toe.

Pop-up store vandaag

De pop-up store van vandaag is niet anders, behalve dan dat producten minder een centrale rol vervullen. Immers, er zijn al zoveel producten en laten we wel zijn, producten onderscheiden vaak niet van elkaar. Daarom is het essentieel geworden klanten de beleving van je product te laten ervaren. En daarin kun je je wel onderscheiden. Het gaat immers lang niet alleen om producteigenschappen maar met name hoe je als merk gepercipieerd wordt. En je een schare trouwe fans kunt creëren die jouw product, innovatie of diensten blijft afnemen. En deze leiders zijn het meest waardevol, de volgers komen vanzelf wel.

Mooi voorbeeld is Nespresso die als geen ander de beleving van koffie wist te veranderen:

http://readysetinc.com/portfolio/nespresso/

Pop-up store van morgen

Het belang van een pop-up store zal alleen maar toenemen. Waarom? Alle gaat toch digitaal? Juist hierin zit het antwoord verscholen. Omdat er zoveel digitaal is willen mensen naar buiten en elkaar ontmoeten. Of dat nu op een festival is, evenement, beurs of in een winkelcentrum. En daar heb je als merk dus de gelegenheid je te laten zien. Met een mobiele pop-up store heb je het rijk voor je zelf alleen, de aandacht van de consument is volledig voor jou. Je kunt je trouwe schare fans ontmoeten die vanzelf door volgers gevolgd worden.

pop-up store

HUAWEI pop-up store
gerealiseerd door Styles Concepts

Hoe maak je de olievlek van een pop-up store groter?

Met social media. Hou rekening met social in je activatie, allen dan gaat je activatie vliegen, wordt het groot, vindbaar en krijg je de aandacht. En daarnaast heb je je eigen media en betaalde media om het geheel compleet te maken. Heel veel succes! Wil je meer weten over een mobiele pop-up store, neem dan vooral contact op.

 

 

hoe activeer je je merk?

Hoe activeer je je merk?

De zomer leent zich heel goed om lekker naar buiten te gaan, de afgelopen dagen hebben we daar een voorproefje van gehad. En ‘out there’ liggen voor merken legio kansen om consumenten te laten zien waar hun merk voor staat. Kortom, het is tijd voor live communicatie en interactie met je doelgroep. Maar hoe pak je dat nou aan? In deze post een aantal essentiële basics:

  1. Wat zijn je doelstellingen? Beantwoord de vraag wat jouw klant beweegt, waar is hij of zij gevoelig voor, welke denkbeelden, (latente) behoeftes, verwachtingspatronen en meningen leven? Wat zijn de consumer insights dus.
  2. Waar komt jouw klant in grote getale deze zomer? Er zijn vele buitenevenementen, festivals, maar ook winkelcentra, stranden en andere locaties waar ze volop aanwezig zijn. Als je een road tour wilt maken moet je dus de juiste ‘ontmoetingsplaatsen’ in kaart brengen.
  3. Kies een relevante merkbeleving, wat is de kern van je merk?
  4. Wat is je concept, het creatieve haakje waardoor je de aandacht trekt en de klant meeneemt in de beleving van je merk?
  5. Welke andere media (naast promotiemedewerkers) zet je in, betaald of “gratis” (PR) of je eigen media waardoor de olievlek ontstaat? En hoe maak je je activatie deelbaar op social media?
  6. Meten is weten, dus hoeveel consumenten zijn bereikt, hoeveel demonstraties zijn gegeven, hoe vaak is de activatie op social media gedeeld, etc. In hoeverre zijn de doelstellingen behaald, bespreek deze ook in een evaluatie achteraf.

Dus marketeers, gebruik de komende maanden om jouw merk op de kaart te zetten. Sign & Expo kan je hierbij helpen. We bespreken samen wat de consument triggert en welke activatie past, waar de doelgroep zich bevindt en hoe we een super coole event container kunnen neerzetten. Alles uiteraard binnen budget. Neem gewoon eens vrijblijvend contact op voor een afspraak.